Hem Produkter Så fungerar Kontakt Referenser Om SolRa Dokumentation

Få offert på solvärme-anläggning anpassad för dig!

Du kan skicka in din fråga eller  pil.jpgoffertförfrågan genom att klicka här!

Vi svarar oftast samma dag!

Läs vår nya katalog!

du kan upptäcka vår värld av solvärmelösningar i vår katalog som du kan läsa online eller få hemsänd i tryckt format!

Anläggning online!

Se temperaturer och effekt från en solvärmeanläggning i Mälardalen i real tid!

Låsta Bed & Breakfast installerades 16 stycken DTH-CPC 10 solfångare under våren 2013.

Solfångarna förser värme och varmvatten till hotellets gäster.

Laasta-2.jpgSolfångarna beräknas på årsbasis ge omkring 18 000 kwh värme till hotellet. Detta kommer att sänka kostanderna för uppvärmningen kraftigt. En annan fördel är att bergvärmepumpen som förser hotellet med den huvudsakliga uppvärmningen får bra förutsättningar att återladda sig under sommarhalvåret.

Dessa 16 solfångare med en aktiv yta (Aperture yta) 31,36 kvadratmeter arbetar mot en 3000 liters ackumulatortank. Värmen transporteras i kulvertrör under marken in till pannrummet och ackumulatortanken. Där överförs värmen över två solslingor. Varmvattnet och en del av värmen tas direkt ut ur tanken.Laasta_2.jpg

Då taket på Låsta Bed & Breakfast är vänd i ett östligt/västligt läge placerades solfångarna på en fristående ställning i söderläge. Gjutna plintar och ett ramverk av tryckimpregnerat virke utgör markställningen. Solfångarna placerades i 70 graders lutning för att vara optimerade för en vinterdrift. Hade solfångarna ställts i en flackare vinkel hade man fått mer ut under sommaren men då solfångarna producerar mer under sommaren än förbrukningen kräver är detta en vinteroptimerad anläggning.

Bild

Att göra

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss

Youtube-laenk.jpg twitter-logo.jpg